Detta var en märklig vädervecka – Förra onsdagen cyklade jag i 15-gradig vårvärme och natten mot måndag så vräkte snön ner. Var faktiskt mer snö än på hela vintern. Gick att åter åka skidor på ons-tors – Sedan på fredag så var det åter en varm fin vårdag. Gjorde premiär på Rullskidor i går lördag och det är överlägset det tidigaste jag åkt Rullskidor något år – 22 mars. Var fint vårväder och det blev en runda på hela 32 km.Och med tanke på att jag förra helgen fick åka skidor i perfekta spår uppe i Mora – så kännst kontrasterna underliga och samtidigt härliga. Är härligt att få bo i ett land med 4 årstider. Nu räknar vi med att våren är här för att stanna. monterade ju sommardäcken förra onsdagen då det var så varmt och det vore skönt att slippa risken med vinterväglag nu. Annars trodde jag ett tag – att det var så enkelt att fixa snö – bara att montera på sommardäcken så kommer snön.HÄR VECKANS TRÄNING

Tisdag 18 mars
Bra simpass – fick några nya bra tips av simgurun. fram med armen – glid lite och tryck till ordentligt. Och gör samma sak även med vänster arm. Kändes att det gick fort – men det var jobbigt med ny teknikdetalj.

Onsdag 19 mars
Vilade – fixade lite hemma och monterade ltie rullar till Annika KLöfström som nu åker tikyigt bra i långlopps-cupen. 3a på Marcialonga och även 3 på Vasaloppet. Nu nästa helh är det Årefjällsloppet som är avslutningen på årets långlopps-cup. Valalde skidorna för att ev. åka till Dalarna till helgen.

Torsdag 20 mars
Åter ett hårt och bra styrkepass

Fredag 21 mars
Bra simpass – började med att ligga och bara simma lugnt i ca 25 min. Sedan kom simgurun och gav oss lite teknikträning + snabb fart några längder. Simmade ca 45 min. Har en idé om att simpassen måste bli längre. Blev ett jobbigt pass – avslutade med lite vattenmassage i Äventyrssbadet. De har en vattenstråle som verkligen startar igång bra blodcirkulation. Skön avslutning!

Lördag 22 mars
Esbjörn ringer just före kl 9 och frågar om jag skall med på ett rullskidpass. Det passade bra och vi åkte min vanligaste cykelrunda. Och den är lika fin på rullskidor som på cykel. En guldrunda. Blev ca 32,5 km. Esbjörn bröt av en skidspets som vi fick laga och jag drog sönder en handtagsrem – som jag fick åka utan.
La också ut lite ny inspiration coh lite planering för rullskidtävlingen Kyrkserien medmera….. läs mer här UVK FaceBook