Morgonpass denna lördag. Jag och Esa Kuosko var först ute vid spåren vid Skidstavallen i Gävle. Vi kom dit just efter kl åtta. På Fredag hade de kört upp och tryckt till spårbädden på 5 km-slingan och vägen. Vi åkte först vägen coh fixade tills påren på den. Idag gled mina skidor riktigt bra och jag kunde lätt fäöja med i ryggen på Esa som låg först och var spårkalle. Kan man heta Esa och vara spår-Kalle. Ja tydligen. Esa hade fästvalla på sina skidor och jag körde åter med mina skate-skidor.Efter att vi spårat upp alla spår så åkte vi vägen 2 gånger framm och tillbaks,
Blev ett bra pass och idag kändes kroppen och skidorna som det var helt OK. Fortfarande lite sliten i armarna övriga stakmuskler.Esa äger ju Naturkompaniet i Gävle och idag var det premiär i de nya kläderna som han just fått hem. De funkade kanonbra. Esa är i riktigt bra form och skall åka Marcialonga och königsLudwigslaufen i slutet av januari. Sedan så är det Vasaloppet som gäller. Som en liten parentes kan nämnas att Esas Pappa Matti Kuosko har vunnit just Vasaloppet 2 gånger.

Skidor stakning ca 15 km och 1 tim 20 min
Nu sitter jag på jobbet och skall försöka jobba ikapp lite av den minustid som jag har. Typ – 27 timmar. Lugnt och skönt att jobba på helgen. Speciellt skönt att få vara ensam i det gigatiska kontorslandskapet.