Idag blev det simning med Ulf T. Blev ett truckarpass. Kroppen sliten after söndagens
fina rullskidspass och måndagens hårda styrkepass.

Simningen blir hela tiden lite bättre – På dagens truckarpass så kan jag nu hålla mellan 50-60 sek per 50m. Tidigare hade jag svårt komma under 60 sek. Vi simmade ca 40 min. Kändes att axlar, skuldror och armmuskler tränat lite nya ovana övningar. Använder ju också simningen som återhämtningspass – speciellt muskulärt. Simningen är så skonsam och mjuk att det känns som man fått en helroppsmassage efter simningen. Tror verkligen simningen är bra för att hjälpa till med återhämtning och uppmjukning av kroppen.

På dagens pass så hade jag fokus på handens nedgång i vattnet och position (se ovan)+ att få grepp och drag i vattnet. Verkar som det fungerade väldigt bra. Stoppar ner handen och börjar dra nästan på en gång. Det gör att min frekvens ökar och som det verkar ger det bra fartökning också. Titta på handen ner till – så förstår man att den handisättningen och positionen bromsar ju farten i vattnet.Simning: 40 min. Distansfart och lite högre intensitet. Bra pass