Till dagens pass hade jag bokat upp min simguru. Hade beställt med honom att han skulle lära mig göra voltvändning. Något som jag tidigare trott skulle vara omöjligt att lära sig.
Det är enkelt sa han. Det lär du dig fort… Jag tvivlade….

Simma fram emot väggen och glid in mot kaklet. Santidigt som du gör kullerbyttan drar man armarna bakåt.Vänder lite snett mot ett håll. OBS – Man skall försöka vara avslappnad hela tiden både i simningen och i voltvändningen.
Kickar till lätt – inte för starkt, för då tappar man luften. Fram med armarna och glid.
In mot väggen, volta, tryck till och iväg…..
Lyckade göra 3 st ganska bra voltvändningar och största effekten med dagens pass var massvis med bassängvatten i näsan. Säkert bra som näs-sköljning för att slippa förkylningar.

Simmade 45 minuter. Var dock grymt slut i kroppen efter gårdagens hårda styrketräningspass. Ändå nöjd – nu skall jag träna på att voltvända nästa vecka.

Så här fint var det i Tärnaby 13 oktober. Bilden är utsikten mot Ryfjället som nu har en fin vit snöklädd topp. I natt snöade det i Tärnaby och nu har de över 1 dm snö. Verkar som vi får tidig vinter i år. YES!Flera skidanläggningar kommer att öppna i helgen. Bl a Högbo konstsnöspår, Orsa konstsnöspår. På båda ställena lägger de ut sparad snö från förra vintern. Är ganska många fjällanlläggningar som också är igång bl a Kiruna, Idre, Bydalen, Bruksvallarna, Storhogna. Och då menar jag igång med längdåkningsspår. Östersund skall också ha sparad snö som de håller på att lägga ut. Kul – få se om det blir skidor nästa helg – vem vet? Bilden ovan från Orsa och under från Bruksvallarna. Båda från idag fredag 26 oktober.