julafton och dagen började bra. Kändes som jag hade oceaner av tid. Hann julhandla på Willys. Var nästan ensam i butiken och det var julfrid. Gick sedan till Konsum och pantade Pet-flaskor.
Hade enligt min träningsplan löpning idag. Så bestämde mig för att sticka ut på en löptur. Men när jag skulle ta på mig kontaktlinserna så såg jag rödaste ögat i Sverige i spegeln. Hade tomten förlagt sin tomtedräkt rakt in i mitt högra öga?
Så det fick bli en promenad. Går förbi församlingshemmet och ner mot Fyrisån.
Går fram till badstranden som håller på att fixas till för att bli ett fint badställe. I Uppsala finns det väldigt ont om badställen så det gäller att ta till vara på de få möjliga ställena.
Julafton känns som en vårdag i april-maj. Det är varmt grönt och ljuset är på väg tillbaks. Går vidare i rask promenadtakt. Småspringer lite då och då.

Har nu två dagar i rad gått med mina Meindl-kängor. Dessa kängor har jag nog ägt i 10 år. Men det var först idag som jag insåg hur bra dessa kängor är. Har ju inte gått så ofta i dom. men idag kände jag hur fantastiska kängor detta är att gå i. Blev väldigt sugen på att vandra i Alperna. These boots are made for walking.

Gick cirka en timme och inser att det är bra träning att gå också. Bra fettförbränning. När jag kom hem så körde jag ett kort styrketräningspass. Sedan julmat och fortsatt eldande med den fina björkveden jag fått från bonden i Ängeby.